Wedstrijdverslag

KVV Eendracht - De GUL


Dé Gul versus Dé Hoek: 5 – 2  (rust 1-2)


Zaterdagmiddag 15u: START!

FOUT, deze morgen om 9u stond iedereen (de één al wat frisser als den andere) paraat op dé Gul zelf. Mosselen kuisen voor morgen onze welbekende MOSSELDAG!

Soms zijn er zuur mosselen, en soms zijn er natte: de één kiest voor het eerste, den andere voor het laatste! Een zeemeermin zat er niet tussen, die moeten we ergens anders gaan vissen. Het was wel vechten voor de laatste mossel, op Whatsapp zo te zien…  maar er bleven sommige stille krachten werken achter de schermen en deze zorgden voor de laatste mosselen, of zat er in die zak toch een zeemeermin?! Das de hamvraag…


Wedstrijd: dé Gul moest aantreden zonder Gouden Stier (ff skiën of testen in Madrid, want daar zoeken ze nog wel wat volk) en zonder T1. Aanvallend onthoofd? NEEN, Niels en Bompa vatten post vooraan. Achteraan stond Marre terug in doel met voor hem Ruben rechts, Klaas (zonder brace) en Bram S. centraal, en links “puistje” Max, in het midden vonden we Swerts en Teinke terug en links stond Lennert en rechts opereerde Bram. Namen plaats op de bank: Gosso, Putteke (uitgeleend ff), Dolle en Stijn.  Vaste supporters Stany, Arbol Sr., Klaas Sr., Put Sr., Meykens en Libin stonden present.

De wedstrijd stond onder deskundige leiding van Sammy, dit op het kunstgrasveld van dé Weerstand.


Eerste  keer tegen dé Hoek en het was een beetje zoeken…

De wedstrijd was nog maar 2 minuten ver en Marre wou nog een mossel oprapen op het veld, maar vergat dat we al bezig waren en hupla 0-1, daar sta je dan!

Je hoort naast de kant dan: “die mannen zijn niet gewoon om te werken”… is dat ook zo?!

Dan denk je: zijn nu alle mosselen gekuist?

Neen hoor, sommige jongens waar nog altijd de hit aan het mee neuriën uit hun kindertijd …

https://www.youtube.com/watch?v=8Ow_TUDRcFQ

Gaan we dan nu starten? Neen nog altijd niet, vrije trap net over de middenlijn voor de tegenstander en deze waait … op de lat! Komen we daar goed weg…

Lennert gaat diep, maar té diep en overstrekt zijn knie, dé Gul brengt “designated player” Putteke op en begint ietske beter te sjotten. Martijn lokt een vrije trap uit op de hoek van de backlijn en krult deze in de eerste hoek binnen 1-2 en onze jongens terug in de wedstrijd!

Bompa en Swerts krijgen nog een goede kans, maar vergaten deze af te werken, jammer!

Marre toont zijne ene ijzeren arm nog eens en zo gaan we rusten met 1-2…

Gosso, Dolle en Stijn komen ipv Marre, Ruben en Bram S.

Andere Bram in doel en we zijn vertrokken.

Pils begint te verdelen en legt af voor Gosso, die de 2-2 op het onzichtbare scorebord zet.

Der op en … how, dé President en Mark zijn aangekomen en dan …

Zien we een hele andere ploeg, hebben deze jongens kritiek nodig? Ik denk van wel…

Bompa laat nog een mogelijkheid liggen en Pils strooit alweer met een assistje en dan doet Bompa de netten wel trillen, 3-2! Terug zakken of door voetballen?

Onze ploeg kiest voor het laatste en overheerst, mooie acties met dito balbehandelingen (buiten Putteke, “té veel toille rond zen sokken”)

Gosso heeft veel diepgang en zorgt op een doorsteekpassje van Swerts voor de verdiende 4-2. Zijn 2e van de middag. Max wou ook even in de belangstelling staan en dacht ik ga even koppen met … mijn borst; even voorstellen dat de bal zich bevond op 30 cm boven de grond. Dan hoor je dat hij last heeft van een “jeugdpuistje” op zijn voorhoofd. (pits die ff uit volgende keer jongen).

Nu pas zie je wat voor een ge-oliede machine dé Gul is en waarom ze in 2019 alles gewonnen hebben. De mossel (kers) op de taart kwam op het einde, Pils schiet op doel en Gosso zorgt voor zijne hattrick en is zo meteen matchwinnaar van de middag. Dit mag wel gezegd worden. Maar toch was dit (2e helft) een enorm puike teamprestatie. Niets meer weg gegeven en lekkere vloeiende acties. Geen remontada, maar gewoon fysisch en voetballen beter in de 2e helft. De scheids vond het welletje en blaast 3x op zijn fluitje.


2019: ALLES gewonnen, dat zijn cijfers waar ze van dromen in Madrid en Parijs …

Ook in Herk de Stad droomt men daarvan, maar de meeste dromen zijn … dus voetjes op de grond!

Wij mogen onze voetjes ook op de grond houden, want morgen staat er ons een zware dag te wachten. Iedereen dus op tijd zijn bedje in en morgen present op hét evenement vh jaar!

Als de mosselen gaan zijn zoals de 2e helft van dé Gul , dan kijk ik er alvast naar uit! Deze was om te smullen!


Gegroet, dé mosselman