KVV Eendracht

KVV Eendracht - De GUL

KVVE - De GulTijdens Half-Oogst kermis werd er steeds een wedstrijd gevoetbald tussen de Gilde en de veteranen van Weerstand Koersel. Een aantal schutters hadden wel zin om iedere week te voetballen en zo werd beslist om in 1966 een voetbalploeg op te richten die zaterdagnamiddag vriendschappelijke wedstrijden zou spelen. Ze noemden zichzelf  "Heidebloem"


Cyriel Moons werd Voorzitter en als lokaal werd natuurlijk café Pannehoef bij Fons en Plien gekozen. De spelers bestonden hoofdzakelijk uit de jongere generatie schutters die de Gilde toen telde. Toen Fons en Plien  een 2-tal jaren later ophielden met café vond de voetbal onderdak in de gildezaal.


In datzelfde jaar 1968 vond het eerste tornooi plaats. Het werd een feestelijke bedoening waar de plaatselijke koninklijke fanfare "Onder ons" en de marjoretten "Heidegalm" niet mochten ontbreken. Het tornooi werd ook druk bijgewoond door talrijke schutters die in afwachting van de schieting naar het spektakel kwamen kijken.


Door het het succes dat de ploeg kende, werd er daarom ook uitgekeken naar een tweede terrein en dat werd gevonden in de Gildestraat. Door enige noeste arbeid van de spelers en de medewerking van de gemeente was het tweede voetbalveld een feit. Jammer genoeg kwam er onenigheid tussen het bestuur en de spelers waardoor er maar een deel van de spelers bij de Gilde bleven. Enkele weken later werd een nieuwe ploeg in het leven geroepen met als naam "Eendracht". Onder deze naam wordt er nu nog wekelijks gevoetbald. Volgende namen worden frequent gebruikt : KVVE of De Gul.


Enkele jaren later werd er nog een tweede ploeg opgericht door de oudere spelers van de Gilde en zij noemden zich dan ook de veteranen van de Gilde. Deze ploeg speelden zijn wedstrijden op zondagvoormiddag. Helaas bij gebrek aan spelers werd de ploeg na enkele jaren opgedoekt.


Door verkaveling van bouwplaatsen in de Gildestraat werd jammer genoeg ook het voetbalveld verkocht. Zo moest men voortaan weer voetballen op het oorspronkelijke terrein in de Plakettenbergstraat. Maar ook dat veld werd na enkele jaren verkocht. De Gilde bleef niet met de pakken zitten. Dor het verdwijnen van het oude schooltje in de "Butseren" kwam er een ideaal terrein vrij. Na overleg met de Pastoor en hard werken was het nieuwe voetbalveld een feit.


Ondertussen zijn er wel geen schutters meer die voetballen maar door de jaren heen is de voetbal sterk vergroeid met de Gilde en vormen ze ook één grote familie met als doel :


"nog jaren veel plezier beleven en deze vereniging in leven houden"