De Schutters

KVV Eendracht - De GUL

De SchuttersgildeNa de oorlog van 1945 nam Louis Tielens, August Schepers en Alexander Put het initiatief om een schuttersgilde op te richten. De oprichting gebeurde reeds in 1945 maar de gilde "Eendracht" met als patroonheilige Sint-Sebastiaan werd officieel erkend na publikatie in het staatsblad op 6 oktober 1946. Louis Tielens werd Voorzitter.


Als lokaal werd het café van Fons en Plien gebruikt. In 1954 werd een nieuwe regel ingevoerd. Er waren vele mensen die zich niet geroepen voelde om pijl en boog te hanteren maar toch gildebroeder wilde zijn. Deze mensen moesten een éénmalige traktatie van 30 liter bier geven en mochten zich dan ook volwaardig gildebroeder noemen. Dit verklaart voor een stuk waarom er vandaag ook nog altijd graag een pintje wordt gedronken.


Het café bij Fons en Plien werd al gauw te klein en een eigen clublokaal drong zich op. De v.z.w. werd opgericht in december 1956 zodat er grond kon gekocht worden. In 1972 werd het oude clublokaal volledig gerenoveerd en 1976 werd een frigokamer en een nieuwe toog geplaatst.


In 1991 werden de kleedkamers en de douches voor de voetbalploeg neergezet. Vandaag wordt nog steeds hetzelfde lokaal gebruikt.