Wedstrijdverslag

 

De Gul – KWB’76 Hechtel: 4-0

 

Zeer sterk begin met Pils die met één weergaloze pass Marco alleen voor de keeper plaatst. Met z’n ogen dicht scoort hij ze als z’n spitsbroeder Jonas niet in de buurt loopt, heerlijk complementair deze jeugdvrienden.

Assists geven kan hij ook want bij het tweede doelpunt krijgt Stijn de bal cadeau van Bompa en kan hij de doelman verschalken voor de 2-0.

De Gul heeft het overwicht maar de tegenstander biedt goed weerwerk.

Bij momenten wordt er zeer frivool gevoetbald door de Gul maar ontbreekt het aan dat tikje finesse voor de beslissende pass of afwerking.

Het duurt even voordat de Gul echt kan tegenprikken maar nummers 3 en 4 zijn voor Swerts die zo weer wat extra glans geeft aan een sterke partij.

Het willen blijven combineren en de tegenstander het loopwerk te laten doen heeft ervoor gezorgd dat de score alsnog kon oplopen tot ergens rond het seizoensgemiddelde van 4 per wedstrijd.

Kan dit nog worden aangehouden tot op de laatste wedstrijd?

 

 

 

Germinal – De Gul: 0-5 (FF Germinal)

 

14u55 en 14 spelers van de Gul staan klaar voor een partij tegen de Germinal. Jammer genoeg zijn er slechts 2 mannen komen opdagen van de thuisploeg en worden we helaas met oprechte excuses naar huis gestuurd.

Gelukkig kregen we een niet enkel een vergoeding bestaande uit één bak met 24 frisgekoelde Belgische specialiteiten, maar mochten we ook gebruik maken van een klein stuk van het veld om een onderling duel uit te spelen.

Alweer een teloorgang van een lokale club bestaande uit liefhebbers van de voetballerij.

Aan de andere kant dan weer een gat in onze agenda dat dient opgevuld te worden door maestro Pier.

 

 

 

??? – De Gul: 1-6

 

Vrijdagavondmatchen zijn voor de Gul vaak een verschrikking. Zij het niet voor de mentale paraatheid van de spelers die na een zware werkweek soms aan de wensen overlaat, dan is het misschien de drukte op de wegen die ervoor zorgt dat we moeten starten met 10.

Interim-coach Claes en man van de flitsen Stijn waren de twee laatkomers.

Gelukkig was daar nog Stefaan die slim z’n kabas had meegenomen en ervoor zorgde dat we nog redelijk deftig aan de wedstrijd konden beginnen.

Kristof zat net in de kleedkamer toen Marco al meteen de Gul op rozen kon schieten.

Niet veel later sloot de laatkomer als 11e man aan en had de Gul even nodig om zich aan te passen aan deze abnormale situatie.

Assisentieverlener Stefaan voelde zich uitstekend in zijn rol en kon naast zijn aanwezigheid ook nog wat meer bijbrengen in de vorm van een assist voor Bompa die zo zijn tweede alweer kon binnenduwen.

De tegenstander kon dreigen maar stuitte op een solide verdediging met een vastberaden Bram die de netten schoon wou houden onder het toeziend oog van ‘leermeester’ Marre.

Jef was een gesel voor het middenveld van de tegenstander en was overal te vinden op het veld.

Het lukte maar niet om een vuist te maken tegen een fris voetballende Gul en dat uitte zich in de rust nog in de 3-0 door Jonas die de bal maar binnen moest strelen na sterk werk van Romario op zijn rechter flank.

In de tweede helft viel Stijn in en kon hij al snel Romario bedienen om hem te bedanken voor zijn eerdere werk van in de eerste helft. Dit nam hij met beide handen aan en zo stond het 4-0.

Wat volgde waren enkele flinke missers waarbij Jonas naarstig op zoek was naar zijn 50ste van het seizoen.

Gelukkig waren zijn teammaten niet zelfzuchtig en konden ze hem vlot bedienen met doelpunt nummer 5 en 6.

Concentratieverlies zorgde ervoor dat een doorsteekpass te eenvoudig kon worden gegeven en de slimme loopactie van de spits van tegenstanders zo werd beloond met de rode loper richting doel. Bram deed er alles aan om z’n doel te verkleinen maar het gaatje werd gevonden en de clean sheet verdween van het bord.

Uitstekende wedstrijd van de Gul met dank aan de trouwe kern die zowel op en naast het veld de ploeg af en toe recht moet houden bij gebrek aan spelers of animo.

Op naar volgende week waar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het menu staat.

Tegenstander staat nog niet helemaal vast maar zou SHV’75 uit Helchteren zijn na een fixe speurtocht door het afzeggen van de oorspronkelijke tegenstander.

Kom genieten van zomerse temperaturen en waarschijnlijk een mooi aantal doelpunten als we onze statistieken van dit seizoen mogen geloven toch.