Wedstrijdverslag

Ubbersel – de Gul: 1-2

De eindejaarsperiode is voor de Gul vaak een uitdagende periode waarbij er menig derby staat gepland. Dit tegen enkele sterke tegenstanders.

Als eerste in die reeks mochten de heren uit Ubbersel ons het vuur aan de schenen komen leggen.

Op een veld dat er lekker drassig bij lag, met alweer een speler of 14 klaar om hun longen uit hun lijf te lopen, begon de Gul het meest gretig aan de wedstrijd.

Deze gretigheid zorgde er echter voor dat er vaak net iets te onzuiver werd ingespeeld en daarnaast ook voor wat overmoed bij enkelen die dachten dat ze hun mannetje toch nog voorbij konden gaan na 4 maal dezelfde beweging te gebruiken met telkens hetzelfde resultaat nl. balverlies.

Het doelpunt, dankzij één van die zonet genoemde enkelingen, kwam dan ook als een duveltje uit een doosje voor hemzelf maar zette wel een realistische score op het bord.

De Gul ging rustiger en efficiënter voetballen en kreeg hiervoor ook de ruimte in het middenveld.

Enkele mooie acties konden op poten worden gezet, maar in de aanval verzuimde men telkens de kansen af te maken of kwam de laatste pas net niet in de juiste voeten terecht.

Na een schitterende uitvoetballende actie vanop rechts dook Pils met z`n gezicht de 16 in. Hij kreeg namelijk met een beuk in de rug door de tegenstander, een aanzet om van zijn snelheid te genieten maar dit resulteerde in Pils` beste uitbeelding van een stervende zwaan, in Dolby Digital stereo, en daarbij horend een penalty.

Niemand die achter de bal wou kruipen behalve man in vorm, ook al was het die dag een enorm slechte vorm, Lennert. Zonder twijfel wist de nieuwe beste vriend van Marc Coucke de score op 0-2 te brengen.

Ubbersel kon naast wat meevoetballen niet te veel betekenen in die eerste helft. Het mocht 1 maal gevaarlijk zijn aan de goal van Marre en dat bleek ook meteen kassa. Een bal die onvoldoende kon worden weggewerkt en wat bleef hangen op de rand van de 16 waarna een schot volgde die door een bos van benen vloog, mooi in de linker onderhoek.

De tweede helft bracht wat meer afval in het spel en de Gul won de slag op het middenveld niet zo vlot meer als in de eerste helft.

Hoewel er nog kansen werden gecreëerd, en dit zeker naar het einde toe, wisten zelfs de drie tenoren JM, Bompa en Knol , samen goed voor een doelpunt of 30, de netten niet meer te doen trillen.

Ubbersel kwam steeds meer aan bod en wist vaker tot aan het onzichtbaar veld te geraken dat de verdediging van de Gul had opgezet. Enkele belangrijke ingrepen van Putteke, Claes2 en Luc zorgden ervoor dat het telkens maar bij dreigen bleef.

Hoewel het voetbal in moest boeten in die tweede helft, steeg de spanning dan weer want het befaamde deksel op de neus zat eraan te komen.

De Gul wou kostte wat het kost de punten mee naar huis nemen als generale repetitie voor die andere klepper van volgende zaterdag thuis tegen de geren bij.

Met bloed, zweet en tranen slaagden de heren uit Koersel hierin en bleef de ongeslagen reeks verder uitgroeien.

Twee wedstrijden staan er nog gepland voordat 2017 weer ten einde loopt, en de vraag of de Gul hier een 6 op 6 kan behalen om zo het jaar in schoonheid af te sluiten met een geweldige 30 op 30?

Kunt u nu zaterdag 23 december live komen volgen op en vooral naast het plein met randanimatie in de vorm van goud gerstenat voor maar 1 euro om toch al in de kerstsfeer te komen.

Supporters op post!