Wedstrijdverslag

Veteranen Stal Sport vs. KVVE dé Gul:

 

Wat een trainer leiden kan … alwéér een afzegging/dubbele boeking op zaterdag, maar… we shotteuh! Het is eigenlijk de terugwedstrijd van vorige week, vs. de veteranen van Stal Sport, giene gemakkelijke! Op os veld doet het bestuur al het mogelijke om der ne “biljaar” van te maken alsook het doelgebied iets hoger te leggen zodat Marre ook aan de lat kan.

Dé wedstrijd zelf dan; deze keer zijn we met onze volledige a-kern afgereisd naar Stal (dé sterren die er niet bij waren, hadden uiteenlopende redenen die nog vergoed moeten worden; lees een bakje gerstenat).

 

15u: Stal Sport: b-veld, klein veldje, 14 graden, klein windje (was dit Sammy of?), ene kant droog, andere nat. Dé Gul trad aan met Marre op doel, Rubén eindelijk nog eens in shirt van KVVE op de rechtsachter en aan de andere kant posteerde we daar Stijn. Centraal de ervaring van Luc C. gekoppeld aan de … van Max. Op de 6 Pierke, rechts Bram, links Lennert (tegen zijne voet) en van voor den Knol en Schaeken M., Pils verdeelde op de 10. Dé jongens die de bank warm hielden (lees fleskes drinken) waren JM, Libin en Meykens. De massaal opgekomen supporters moesten op tijd hun kaartje gekocht hebben want anders hadden ze de 0-1 al gemist. Jawel, lange bal; Schaeken sterker in de lucht als zijn tegenstander en Lennert vertrok als een jong veulen uit de startblokken; dit deed denken aan een jonge Usain Bolt, het enigste verschil is de lengte van …

Maar toch, daar was ie Lennert, heerlijke afwerking met zijn linker en de 0-1 op het scorebord.

Dit doet me denken aan het gezegde: goed begonnen, is half …

Dé voorzitter kwam aan en zette iedereen nog eens op scherp.

Dit viel niet in dovemansoren, Pier zet zijne moteur in sport-modus en dartelt over het veld als een jonge hinde die wordt achterna gezeten door een tijger. Op zijn Messiaans schakelt hij ne tegenstander of 4 uit en legt het balletje panklaar voor Knol en dé Gul verdubbelt zijn voorsprong.

Stal doet zijn uiterste best, maar dé Gul speelt heel secuur, zelfs Marre wilt zijn handen niet gebruiken, en daarom sjot hij maar gewoon de ballen weg.

Ruben vond dat we genoeg voor stonden, en ging na zijn 2 weken omzwervingen bij de tegenstander, dé Braziliaans toer op, zoals een volleerde Dani Alves zette hij zijn tegenstander de wind in, die jong kan niet anders dan een valling er aan over houden.

Dan acht Bompa zijn moment gekomen, het straatje in gestuurd door Knol en ala “Quaresma” buitenkant rechts zet hij de 0-3 op het imaginaire scorebord.

 

Tijd vur een waterke (en safke). Libin, JM en Meykens huppelen wat rond en starten aan de 2e helft.

Die was nog maar net bezig of Pils zette Bram alleen voor doel en de 0-4 was een feit.

Libin zet zich achterover in de zetel waar Luc C. in zat in de eerste helft.

Balletje blijft goed rond gaan, alleen de kansen blijven uit. Die komen er wel voor Stal na wat slordig voetballen van onze jongens. De 1-4 geeft de jongens van Stal hoop, en onze Will zong altijd: “hoop doet leven”. Dus daar was de 2-4 op strafschop (duidelijk, nadat Marre een laat ons zeggen, half uur te laat is). Feilloos omgezet en het signaal om terug te beginnen voetballen.

JM vat de koe bij de horens en legt de bal koelbloedig binnen na balverlies in de Stalse verdediging.

2 – 5 en boeken toe!

Een sterk leidende scheids stuurt Libin nog (terecht) naar binnen, nadat Libin zijn ogen iets langer als 5 seconden had dicht gepitst en even het licht niet meer zag. Gedane zaken nemen geen keer, maar dit werd meteen na de match opgelost met een verontschuldiging en ne goeie Cristal.

Alwéér een sterke overwinning van onze jongens. Die nu even er een weekend op uit trekken om “uit te blazen” of nieuwe weddenschappen af te sluiten. Dit doet mij er nog aan denken dat Sammy in de opwarming een bak beloofde indien hij mistte op doel … Sorry Sammy, meebrengen.

Vrienden van dé Gul, het ga jullie goed op het weekend!