Wedstrijdverslag

De Gul - Schuttersboys: 5-0

De Gul kon weer rekenen op een 15 tal spelers om de bezoekers uit Zonhoven het moeilijk te maken.

Hoewel dit aardig lukt, deden de bezoekers goed mee in de eerste helft.

Een snelle voorsprong was dus welgekomen en dat is natuurlijk spek voor onze spitsen hun bek. Een Bompa die stilaan weer naar een topvorm groeit, kon Knol alweer bedienen. Deze heren vinden elkaar blindelings, of toch de één de ander alleszins.

Stilstaande fases zouden de komende 10 minuten cruciaal worden. Lennert krijgt na zijn vrije trappen het zelfs al moeilijk met corners.

Aan de overzijde willen de verdedigers van de Gul het Marre wat moeilijk maken en komt er een vrije trap vanuit een gevaarlijke positie.

Marre Verlinden anticipeert goed en duikt de bal met z’n volledig gestrekt lichaam uit de hoek en houdt hiermee de nul op het scorebord.

Met een lach en een traan kabbelt de wedstrijd voort. Martaldinho dwarrelt langs zijn tegenstrevers alsof hij terug 18 was tot groot jolijt van de supporters. Verder zorgt Bram Schaeken voor de nodige humor door recht voor het thuispubliek de grond op te zoeken na wat geklungel.

Lennert, die van de vrije trappen/corners, is iemand die niet van ophouden weet en dankzij deze volharding lukt er ook nog wel wat. Een mooie voorzet wordt ditto afgewerkt door Knol.

Nog voor de applausvervanging voor de rust doet Knol nog een duit in het zakje en mag hij na de wedstrijd de bal gaan ophalen voor zijn propere hattrick.

In de tweede helft is de Gul echt de betere ploeg maar nemen ze ook meteen de voet van het gaspedaal.

Kansen blijven er wel komen maar een ongelukkige Bompa ziet de bal alweer uiteenspatten op het doelhout, en dat al voor een tweede keer deze wedstrijd.

Bram S fleurde zijn wedstrijd wel wat op dankzij enkele strakke voorzetten en daarvan kon geprofiteerd met een assist tot gevolg. Men zegge dat Bompa nog net met z’n haren de bal raakte en zo de assist van claimen, maar tot op heden heeft de commissie hier nog geen geel briefpapier van mogen ontvangen.

Supersub JM mocht in de tweede helft weer wat draven. Bij zijn eerste echte balcontact bevindt hij zich in de 16 en plant hij zijn rechter voet perfect op de aanstormende bal. Deze zoeft voorbij de keeper en zo blijft ook deze spits de netten vinden.

Niet veel later was de pomp af en kreeg Knol de kans om op zoek te gaan naar nummer 4 van de dag.

De kansen waren er, maar het doelpunt bleef uit.

Al bij al weer een mooie prestatie van de thuisploeg waarbij vooral de eerste helft wordt onthouden vanwege het betere voetbal en de doelpunten een makkere tweede helft alsnog hebben opgefleurd.