Laatste verslag

KWB Overpelt – de Gul: 1- 5

De spanning liep op afgelopen zaterdag met een onbekende tegenstander voor de kiezen en de periodetitel op het spel.

Met alweer een goed gevuld busje kwamen we uit het verre Koersel aan en dit hadden we te danken aan de terugkeer van enkele sterspelers en Melly.

Alle geluk dat de kleedkamer voldoende groot was om zulke sterren als Bompa, Hardy en Knol te ontvangen. Het veld daarentegen was slechts 3 maal de oppervlakte van de kleedkamer, waardoor we in eerste instantie dachten te gaan steunen op onze technisch sterke spelers.

De staat van het veld beperkte wel de capaciteiten van enkele balvirtuozen zoals Meykens die meerdere malen foeterde over vanalles en nog wat.

Hardy had ook zijn problemen met het veld en stak al snel zijn hoofd in het zand en verlaatte hierdoor snel de wedstrijd met een hamstringblessure.

Een sterke flits van Lennert vanop links zorgde er toch alweer vrij snel voor dat de 0-1 tegen de netten hing.

De Gul liet zich niet verrassen door de omstandigheden en de onbekende tegenstander en maakte er ook al snel 2-0 van dankzij een correct omgezette penalty.

Ondoortastend verdededigen vanop rechts, zorgde ervoor dat Marre zich toch alweer moest gewonnen geven. Een tweede kans niet veel later, wist hij wel goed weg te werken en hiermee schudde hij de heren uit Koersel weer wakker.

Van scorende spits tot assisterende linksback, Claes kon deze week zijn innerlijke De Bruyne raadplegen om zo Jonas te bedienen met zijn volgende doelpunt.

Nog voor de rust kon het bordje alweer worden omgedraaid van 3 naar 4.

In de tweede helft kregen we de terugkeer van Marco en Melly en zouden Putteke en die andere Claes de gelederen komen versterken.

Marco woog meteen vanaf de eerste minuut op de verdediging en reikte dan ook de enige assist van de tweede helft nog aan zijn kompaan/concurrent voor de gouden stier.

Melly liep als een jong veulen de rechtse flank op en neer en Claes stofzuigde de paar gevaarlijke prikken die er nog inzaten, zorgvuldig weg als een volleerde Dyson.

Putteke was precies op stap geweest en kon zich niet optrekken aan hun niveau van zijn collega´s op het veld. “Hij heeft nog een lange weg af te leggen als em ooit zo goed wilt worden als zenne pa.”: hoorde je menig supporter denken naast het veld.

Ondanks al die druk op zen schouders en de bakken kritiek, blijft Putteke zijn ijzige koele zelve.

Al wie nog aan het volgen is, heeft al door dat de periodetitel binnen is!

De sterke reeks staat er en kan alleen nog maar groeien als het voetbalniveau van de afgelopen weken constant blijft en zelfs defensief nog wat kan groeien.

Met enkele uitdagende wedstrijden op komst, beginnend volgende week op bezoek bij Ubbersel, zullen de heren van de Gul hun tenen alvast mogen uitkuisen.