Laatste verslag

SHV 75’ – De Gul: 2-4

De laatste wedstrijd van vorig seizoen kregen we nog een flinke pandoering van hun. Zou de Gul al bekomen zijn tijdens de twee maanden zomerstop?

Met enkele verse aanwinsten en natuurlijk een hoop oude bekenden, kon het nieuwe seizoen van start gaan onder een flink brandend zonnetje.

Het tempo van de twee ploegen lag voetballend nog niet meteen heel hoog maar de bal ging wel vlot van de ene naar de andere kant van het veld. De Gul probeerde te controleren terwijl de thuisploeg zich eerder geneigd zag om het te proberen met enkele dieptepasses.

Scoren lukte niet voor de Gul en na een slecht weggewerkte bal, nuja van wegwerken was geen sprake, kon Marre toch alweer voor de eerste keer dit seizoen alweer niet de nul houden.

Niet veel later bracht Lanoye de Gul weer langszij dankzij een olympisch doelpunt, alsof hij nooit was weggeweest.

De Gul ging nu meer het spel naar zich toetrekken maar moest af en toe nog flink aan de handrem gaan hangen en met name onze Max die wel tot 2 keer toe een flinke portie geluk had dat de VAR drinken aan het zoeken was.

Met twee ex-gouden stieren in de spits verwacht iedereen natuurlijk een legio aan goals maar enkel Jonas kon dankzij een mooie solo binnen de 16 zijn rekening al meteen openen.

Marco probeerde maar zag al zijn kansen jammerlijk gestopt door doelman of door een nog niet correct afgesteld vizier.

Nog voor we konden gaan rusten, konden de supporters de bordjes alweer omdraaien. Teinke zag de keeper ver uit zijn doel en legde de bal netjes erover vanop een meter of 30. De vingertoppen van de keeper konden geen redding brengen en zo stond het 1-3 bij de rust.

In de tweede helft mochten 3 nieuwe pionnen de gelederen komen versterken. Dit bracht de Gul in het begin enkele reuze kansen op maar telkens ontbrak dat laatste stukje finesse in afwerking.

Onder invloed van de zon gingen de bezoekers dan ook wat meer da kat uit de boom kijken maar dat was buiten Tijgertje gerekend. Een heuse versnelling vanop zijn linksback positie zorgde ervoor dat hij niet veel later op de grond lag. Naar eigen zeggen kon zijn hoofd, de benen niet meer volgen en besloot hij dan maar even te gaan liggen, tot groot jolijt van de Gullers.

Het laatste kwartier was er één met een mindere organisatie en zelfs redelijk wat chaos. De eerste wedstrijd wordt dit nog getolereerd maar het trainerstrio is streng en verwacht progressie.

Gelukkig konden we rekenen op een toch al sterke Marre en hier en daar sterk verdedigend werk zodat niet de 2-3 viel maar de 2-4.

Lanoye met een sterke actie onder impuls van die andere Lennert, kon dankbaar de bal binnenwerken op aangeven van één van de spitsen.

Jammer genoeg vond Mart het een beetje te goed gaan voor zijn doen en besloot hij op het einde de bal toch nog maar even weg te geven zodat ook Gosso niet meer tijdig terug was om de boel nogmaals te redden. De 2-4 viel dus toch maar uiteindelijk namen we gedeeltelijk revanche en de drie punten terug mee naar Koersel.

Volgende week volk genoeg om drie helften door te gaan, en dat is wat we ook zullen doen tegen de heren van FC Moderne!