Laatste verslag

De Gul – De Ware Vrienden: 4-0

Alweer de vijfde wedstrijd van 2018 en ook alweer de derde thuiswedstrijd op rij.

Het begint op te vallen dat er elke week weer heel wat op en neer wordt gedraafd op onze heilige grond, al zal het niet door Jonas zijn met z´n krampen.

Gelukkige kon de Gul ook deze week weer rekenen op een sterk team met een wederoptreden van Swerts, Gosso en Pier aangevuld met een gastoptreden van Bob.

Deze jongens konden zich al vanaf minuut 1 bewijzen voor een toekomstige basisplaats tegen een sterk startend team uit Veerle-Laakdal.

Een hoog tempo zorgde er al vrijwel meteen voor dat de zuurstofmaskers uit het plafond vielen en goed dat iedereen had geluisterd naar de instructies van de stewardess cq. den trainer van dienst Pils.

De Gul heeft een hele eerste helft moeite gehad om het sterk draaiend middenveld van de tegenstander te ontwrichten maar kon wel genoeg weerwerk bieden om het de verdediging ontzettend moeilijk te maken.

Dyson van dienst was Swerts, waardoor Pils en Pier zich konden focussen om aanvallend iets meer te gaan betekenen en dat doelpuntje te forceren.

Zo geschiedde ook en kwam de thuisploeg nog in de eerste helft op voorsprong.

Dit was niet geheel onverdiend desondanks dat de schaal niet echt overhelde naar één bepaalde zijde na slechts 35 minuten.

In de tweede helft kon de Gul meer afstand nemen door middel van fysieke kracht en mooi combinatievoetbal.

De nodige wissels speelden in ons voordeel omdat er voor de kwaliteit die eraf ging, even sterke kwaliteit terug op het veld kwam.

Toch wisten de bezoekers nog af en toe stevig tegen te prikken maar stootten ze op een sterke verdediging onder leiding van een keeper die wel de nul kan houden.

Aan de andere zijde had er iemand zijn oogkleppen vergeten te verwijderen alvorens het veld te betreden. Lennert deed nagenoeg alles goed en zette meerdere acties op indrukwekkende wijze op, maar zocht net iets te vaak die wereldgoal terwijl een simpel tikje opzij vaak net zo ene streling voor het oog is en hem meer in dank zou worden afgenomen.

Desondanks kwam de Gul in het laatste kwartier van de wedstrijd nog 3 maal tot scoren waardoor de score wel erg exorbitant tot 4-0 zou oplopen.

Ondanks deze alweer klinkende uitslag, moet gezegd worden dat het spelbeeld van deze namiddag er wat anders uitzag met een zeer spannende strijd die pas op het einde echt kon worden beslecht dankzij de jeugdige kracht van de Gul en ja, zelfs van Luc!