Laatste verslag

De Gul – De Klok: 3-1

 

0-1

1-1 Jonas

2-1 own goal

3-1 JM

 

Enkele spelers moesten verstek geven waaronder de man die de nul al een paar keer kon houden in November, Marre.

Gelukkig konden we op Libin rekenen als doelwachter van dienst.

 

De blitzkrieg die de laatste weken wel eens de revue passeerde in de verslagen, was nu weggelegd voor de tegenstander. Een eerste diepe bal zorgde al meteen dat de spits van de bezoekers een vrijgeleide kreeg naar het doel.

Libin probeerde het nog te verhinderen maar de bal ging toch binnen en meteen stond de Gul in het krijt, 0-1.

De volgende 10 minuten moest de Gul wat naar adem happen en organisatie in de ploeg krijgen.

De bezoekers bleven dreigen en kwamen meermaals opduiken voor doel maar zonder daarvan te profiteren.

Ook de Gul kreeg wat kansen maar stootte op een sterke keeper of het ontbrak hen aan het echte killer-instinct zoals we al gewend waren geworden van de vele doelpunten van de afgelopen weken.

Een doorgebroken Claes zag zijn kans schoon en kon met z’n linker Jonas vinden die alleen voor doel in één tijd kon afwerken. Jammer genoeg stond hij offside waardoor het feestje niet kon doorgaan.

 

Dit wapenfeit werd wel meteen het teken van de wederopstand van de Gul. Duels werden meer en meer gewonnen over het gehele terrein en ook werd er vaker de achterlijn gehaald.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam de Gul dan toch verdiend langszij.

De bezoekers waren verrast en nog voor Samyn voor de rust kon fluiten gingen de heren uit Koersel ook over de bezoekers dankzij een sterke laatste 10 minuten.

 

In de tweede helft was er in de eerste minuten een kans voor de Klok maar de hoek werd wel heel scherp en zo werd het praktisch onmogelijk om de bal binnen te trappen.

Gelukkig stond de Gul nadien weer in het gelid en werden de wissels goed verteerd.

De snelle flanken deden de Klok meer en meer pijn en het recuperatief vermogen van stofzuigers Pier en Teinke zorgde voor wat frustratie bij de bezoekers die niet meer over hun eigen helft geraakte.

Ondanks de overmacht kon er niet meteen geprofiteerd worden in de vorm van doelpunten.

De tocht naar het derde doelpunt bleek echter niet tevergeefs want nadat een vrije trap van David nog mooi gepareerd werd door de bezoekende doelman, viel er voor deze laatste niet veel te redden bij de 3-1.

Een voorzet van onze linkse slingerback Brambo belandde via het hoofd van JM op de deklat. Via deze actie legde hij de bal panklaar voor z’n voeten en kon hij eenvoudiger de bal in het lege doel trappen. Je hoofd gebruiken werd hierbij wel zeer plastisch uitgebeeld door acteur van dienst.

 

De Gul had even nodig maar kon alsnog de rug rechten tegen een stuggere tegenstander dan wat ze de afgelopen weken voor de kiezen kregen. Goed om te zien dat niemand zich te verlegen voelde om ook met minder mooi voetbal zich terug in de wedstrijd te knokken en al bij al verdiend de drie punten thuis te houden.