Laatste verslag

De Klok – De Gul: 0-4

Ook in het nieuwe jaar wensen we onze tegenstanders veel voetbalplezier, onze lezers veel leesplezier en alle Gullers vooral veel bier.

De eerste tegenstander van 2019 waren de heren van de Klok. Meteen een eerste test op een veld dat de jaarwisseling amper had overleefd.

De Gul startte sterk aanvallend en kon meteen voor het eerste gevaar zorgen. De voorbije feesten deinsden klaarblijkelijk nog na want het doel werd niet gevonden.

De thuisploeg probeerde ook hun spits een paar keer diep te sturen maar die werd goed bewaakt door cipier van dienst Hardy. Hij gaf geen hem geen meter en kon bij een misstap nog altijd terugvallen, ook nog in 2019 dames en heren, op rots in de branding Luc.

De Gul domineerde het middenveld maar maakte hier in de eerste helft te weinig gebruik van. Te vaak werd de diepe man gezocht en kwam de aansluiting te laat waardoor het middenveld ook meteen het meeste moest lopen.

Gelukkig werd dit harde werken wel vrij snel beloond met een eerste doelpunt van maestro Pier. Hij plaatste de bal met de knobbel van z’n voet netjes via de verste paal in het zijnet. Mooi doelpunt om de toon te zetten voor 2019.

Niet veel later werd Teinke diep gestuurd door Claes. Hij kon alleen op doel af en de helft van het volk had zich al omgedraaid om terug naar de middenstip te wandelen tot ze plots de verbijstering hoorde dat Teinke de bal wou afleggen op Knol die volledig de bal mist. Gelukkig komt Neut in op de doorvliegende bal maar stoot hij op een sterke keeper.

Als geluk bij een ongeluk kon onze gouden stier zijn misser van zonet wel meteen goedmaken door de blunderende verdediging te slim af te zijn en toch met wat geluk de bal simpel in het doel te leggen. Zo geraakt een topschutter dus aan 30+ per seizoen.

De tweede helft was voetballend iets beter voor de Gul. Er werd meer de combinatie gezocht ondanks de staat van het plein.

Het bleef echter wel even bij combineren totdat Neut de dieperik indook. Op de hielen gezeten door de verdediger snelde hij richting doel met als resultaat de 0-3 en enkele verdedigers die pompaf waren na de spurt van hun leven.

Ondertussen kon aan de overkant ook een zeldzame kans genoteerd worden. Marre moest snel de grond op voor een stevige uithaal van de thuisspelende spits en deed dat met verve.

De kers op de kerststronk was voor Bompa die na al z’n ploegen op het veld, verdienstelijk een goaltje kon meepikken.

Eerste wedstrijd mooi afgerond met een verdiende overwinning. De tegenstander had de feestdagen duidelijk minder verteerd maar kon zich wel optrekken aan enkele mooie combinaties die helaas strandden ergens op 30 meter van het doel. Hoewel de cijfers voor zich spreken, de nul nog eens kunnen houden, was de Gul nog niet zo dominant zoals we dat in 2018 vaak hebben mogen aanschouwen. Gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden aan startend met aanstaande zaterdag de eerste thuismatch tegen de Ware Vrienden. Supporters op post!