Laatste verslag

Fc Moderne – de Gul: 3-4

Opstelling eerste helft: Putteke – Hardy-Luc-Swerts-Ruben-Pieter-Martijn-Wouter-Romario-Jonas-Marco

Opstelling tweede helft: Putteke-Hardy-Luc-Swerts-Stefaan-Pieter-Martijn-Wouter-Bram-Jonas-Marco

Niet gespeeld: coach Claes

Halve: Ruben, Romario, Bram en Stefaan

De Gul stoomde zich klaar om uit een ander vaatje te gaan tappen dan de week voordien. Met T3 Claes doorgeschoven als T1 in afwezigheid van JM en Pils, stond er een feilloze reputatie op spel.

Een droomstart voor de mannen van Zizou Claes want na 20 seconden stond het al 1-0. Jonas die het leder kon binnenduwen en de Gul op rozen.

De wedstrijd verliep verder zeer hevig met voetbal aan hoog tempo dat enkel werd afgestopt met enkele stevige ingrepen.

Achteraan toonde de Gul lange tijd dat het wel de baas was met Swerts in een prominente rol en ook op het middenveld wist Pieter meteen terug hoe een bal eruit zag na zijn studiewerk van de afgelopen weken.

Toch ging het licht 5 minuten uit bij de Gul en werd er op een vrijwel identieke manier twee keer kort na elkaar gescoord door de thuisploeg. Hardy had het moeilijk met zijn depannage op de linksback en daar maakten de heren van Fc Moderne naarstig gebruik van.

De scheidsrechter eiste aan het eind van de eerste helft nog even wat aandacht naar zich toe door zijn kaarten boven te halen. Romario kwam zo op scherp te staan na wat gemekker en zo had de trainer wat werk tijdens de rust.

Met Stefaan op links en Hardy op een meer vertrouwde plaats op rechts werd er wat omgewisseld in de verdediging. Uit voorzorg werd ook Romario gewisseld en mocht Bram postvatten op de rechterflank.

Die laatste zullen de heren uit Tessenderlo zich nog lang herinneren want na een achttal seconden schuimde Bram de flank af en kon hij Jonas voor doel bedienen met de verdiende 2-2.

De wedstrijd bleef er één op het scherpst van de snee en dat brak de monden van enkele zagers nog meer open. Toch triest hoe sommige spelers zich toch enkel kunnen laten opvallen in het verbale.

De Gul kreeg kansjes maar toch zou de goal aan de andere kant vallen wanneer Hardy zich nog snel voor de bal gooide maar tevergeefs deze weer perfect zag afwijken en zo achter Putteke in doel belandde. Alweer pech voor Hardy die nooit verweten kan worden van niet geprobeerd te hebben.

Luidkeelse aanmoedigingen van zowel de coach als de voorzitter zorgden ervoor dat de Gul bleef knokken en veel kansen bleef afdwingen.

De bal moest er ooit eens ingaan en wie anders dan Marco staat op deze belangrijke momenten op om de Gul een handje toe te steken. Een verwoestend schot, lees flink mistrappen/verkeerd inschatten van de keeper, zorgde voor alweer een gelijke stand.

De kaars bij de thuisploeg was bijna uit en de Gul zag al het harde werk uit de voorbereiding zijn vruchten afwerpen dankzij het verlossende doelpunt van Bram.

Als een mes door boter sneed hij door de verdediging en stond hij met z`n linker voor het doel. Gelukkige bedacht hij zich net op tijd om alsnog met rechts vollen tup de bal langs de keeper te jagen.

Tot groot jolijt van de meegereisde supporters was de verlossing nabij en konden de drie punten terug worden meegenomen naar Koersel. Daar wacht trouwens ook nog een Duvelronde van een meer dan tevreden T3 die volgende week zich rustig mag terugtrekken op de bank achter zijn grote voorbeelden.