Laatste verslag

De Gul - Sporting Wijchmaal: 5-1

Op vrijdagavond kregen we te horen dat het veld in Wijchmaal te zeer had afgezien van de hevige regenbuien. Gelukkig konden we snel schakelen en wisten we alsnog alles zo te organiseren dat de wedstrijd bij ons kon doorgaan.

Aangekomen op de Gul kregen we dan ook nog eens te horen dat we “de ploeg van de week” waren in Beringen. Raadpleeg de internetgazet voor het bijbehorend artikel en enkele interessante wedstrijdfoto’s.

Niet alleen in de voorbereiding maar ook bij de start van de wedstrijd ging het meteen snel. De Gul begon weer furieus en zette de tegenstander meteen onder druk.

De tegenstander probeerde alsnog het gaatje te zoeken maar stootte telkens op een sterk blok.

Op het kwartier kreeg Martijn de bal en stond hij moederziel alleen op de rechterflank. Met een penseelstreek schilderde hij de bal op het hoofd van Jonas die vanop de hoek van de kleine baklijn de bal proper in de andere hoek kon leggen, helemaal uit het bereik van de bezoekende keeper.

De Gul rook bloed en duwde het gaspedaal nog wat verder in.

Enkele minuten later bewees Jonas, Martijn een wederdienst door hem de 2-0 te laten maken.

Met deze score gingen we ook gelijk rusten.

In de tweede helft liet de Gul het gaspedaal net iets te veel los waardoor de bezoekers uit Wijchmaal wel wat meer in het spel voorkwamen. Dit leidde tot enkele kansen waarbij er soms met alle hens aan dek moest worden verdedigd.

Een goed voorbeeld hiervan is het volgende: een voorzet aan de tweede paal werd door de spits mooi op de slof genomen en ging recht de onderhoek in. Gelukkig stond Marre ook sterk te keepen en met een voetveeg kon hij de bal uit doel werken.

Het leek alsof alles mee zou zitten voor De Gul maar niet veel later vloog er een voorzet/schot vanop links richting doel. Diezelfde Marre die net nog z’n ploeg recht hield, miskeek zich volledig en had niet meer tijdig de reflex om ook nu weer de nul op het bord te houden.

Er werd langs de kant al gevreesd dat de bezoekers terug helemaal in de wedstrijd zouden komen maar gelukkig vond de Gul het gaspedaal terug.

Aanjager van dienst was Marco, ondersteund door de immer bedrijvige Pier. 3-1 en dat zou niet het laatste doelpunt zijn.

De locomotief kwam weer onder stoom en een goed storende Lanoye kon de bal van de laatste man afsnoepen en recht naar doel stormen. Waar zijn vrije trappen nog de wensen over laten de laatste tijd, was er niks op te merken aan zijn propere afwerking.

Kers op de taart kwam er van het spitsenduo dat vorige week nog op teambuilding was. De ene gouden stier bediende de andere waardoor de teller van Marco en Jonas op 2 kwam te staan, de één voor z’n goals en de ander voor z’n assists.

De tweede keer dat we tegen deze heren mochten voetballen en ook vandaag was het weer een aangename partij. Een ploeg die leuk wou meevoetballen maar hun meerdere moesten erkennen in de Gul dankzij een weergaloos eerste half uur. Nog een paar keer trainen en we kunnen dit misschien nog eens de volle 70 minuten volhouden samen met de nul.