Laatste verslag

De Gul – KWB Overpelt: 2-0

Afgelopen zaterdag mochten we de heren van KWB Overpelt ontvangen na onze eerste ontmoeting eerder dit seizoen (09/12/2017, red.) waarin we met de drie punten terug naar huis kwamen.

Thuiskomen was het slechts voor enkele onder ons aangezien we moesten uitwijken naar de pleinen van de weerstand vanwege onderhoudswerken aan die van ons.

Bij het omkleden vloog de nostalgie eraf bij sommige met voornamelijk kleedkamerverhalen en werden de herinneringen aan de verplichtingen die bij competitievoetbal horen, vakkundig onderdrukt.

Drijvend op deze herinneringen begon de Gul ietwat dromerig aan de wedstrijd en bij Pier ging dan ook niet veel later meteen het licht even uit toen hij onzacht in aanraking kwam met de tegenstander.

Gelukkig voor de Gul kon hij snel weer verder, maar dat was niet het geval voor zijn collega aan de andere kant van het veld die met een flinke ´nol´ op z´n hoofd terug naar het hoge Noorden van Limburg mocht.

Dit werd meteen zowat het meest spannende in het eerste half uur van de wedstrijd. Veel balbezit maar ditto slechte passes zorgde ervoor dat de Gul ogenschijnlijk de klus snel zou klaren, maar KWB hield stand.

Lennert verliet in de eerste helft nog kort even het toneel na zichzelf te blesseren tijdens een onschuldig duel waar Mart zijn vervanger was. Deze laatste begon net zijn ritme te vinden toen Lennert zich terug meldde en zo zijn helft kon hervatten. Deze al dan niet tactische ingreep deed zijn werk en Lennert zette op zijn linkerflank enkele tegenstanders in de wind. De aanstormende Hardy dook netjes voor zijn verdediger aan de eerste paal op en legde als een volleerd goaltjesdief de bal achter de keeper, 1-0.

KWB kon nog dreigen met een gevaarlijk schot vanuit een tweede lijn na een slecht weggewerkte bal, prachtig gepareerd door Marre.

Einde eerste helft en de Gul verdiend op voorsprong ondanks een eerder bleke eerste helft.

In de tweede helft zagen de supporters eenzelfde spelbeeld met een hoofdrol voor Luc, die zijn verdediging in het gareel liet lopen om zo de clean sheet veilig te stellen.

Aan de overzijde kon JM met een acrobatische kopbal, lees hier: gewone kopbal voor u en mij maar net iets anders voor JM, de keeper bedreigen. Deze pakte uit met een voetveeg en kon de bal nog weren uit zijn netten.

De Gul bleef drukken en kon uiteindelijk uit een mooi opgezette actie door gelegenheidsspits Swerts samen met zijn partner in crime JM, via een 1-2 zorgen voor het bevrijdende doelpunt.

Pieter was naar het einde van de wedstrijd weer volledig bij zinnen en besloot dan maar eens uit te halen vanop een 25-tal meter. Na de eerdere sterke save, wist de keeper van KWB ook dit schot knap weg te werken.

Het bleef dus 2-0 na een aangename partij tegen een leuke tegenstander.

Komende week spelen we nog een keer op de velden van onze vrienden van de weerstand en komt er een nieuwe ploeg op bezoek nl. sporting Wijchmaal.

Supporters op post!